با اعتنا به دوام وضعیت ویژه مرز و بوم در ادامه شیوع کووید ۱۹ و متوقف ماندن آموزشهای حضوری در دانشگاهها , نیمسال دوم سال تحصیلی ۹۸ – ۹۹ به صورت مجازی تداوم یافت تا جایی که وضعیت حاکم , دانشگاهها و شوراهای آموزشی را بر آن داشت تا درباره ی روش برگزاری امتحانات پایان ترم تصمیم گیری نمایند .
وزارت علم ها دراین فی مابین با صادر شدن ابلاغیهای به دانشگاهها , خاطرنشان کرد که در صورت موافقت ستاد ملی نبرد با کرونا , برگزاری حضوری امتحانات بایستی در حق تقدم باشد ; اما این وزارتخانه تاکید کرده در مناطقی از میهن که به تشخیص مبداء ذی صلاح , بیماری توسعه و گسترش یافته است و حیطه یا این که استان , در حالت فوقالعاده قراردارد , دانشگاهها ناگزیر به برگزاری امتحان به روش غیرحضوری میباشند .
پیشنهادات وزارت علم ها برای برگزاری امتحانات آخرین
ارسال سوال های یا این که ورقه آزمون از طرف کالج مبدأ به کالج محل سکونت دانش جو , برگزاری آزمونهای یک سری گزینهای غیرحضوری در قالب پروتکل مشخص و معلوم با امنیت بدون نقص , نظارت آخری دانش جو به صورت ترکیبی , برگزاری آزمون با یاری دوربین بر طبق اینترنت , به روش بی واسطه و ارائه جواب بر روی وایت بورد یا این که صفحه سپید , از جمله مواقعی ست که وزارت علم ها به دانشگاهها توصیه داده است .
در یکی دو روز اخیر البته دانشگاهها زمان برگزاری امتحانات پایان ترم خویش را اعلام کردند , اما اکثر وقت ها آنها چگونگی برگزاری امتحانات ( حضوری یا این که مجازی ) را مشروط به تصمیم ستاد تقابل با کرونا دانستهاند .
تا به امروز ۸ دانش گاه بزرگ , زمان برگزاری آزمون و بعضا هم , طرز آن را اعلام کردهاند که به شرح ذیل است ;
آغاز امتحانات دانش کده تهران از ۷ تیرماه
مبتنی بر اعلام معاونت آموزشی دانشکده تهران , آخری روز تشکیل کلاسهای نظری در نیمسال روان , با تمدید دو هفته در مقایسه با روزنگار آموزشی قبل , ۴ تیر و آغاز امتحانات دروس نظری از ۷ تیرماه خواهد بود . این کالج اعلام نموده است ارزیابیها می تواند به شیوه غیر حضوری و با بهرهگیری از روشهای ترکیبی , صورت پذیرد .
امتحانات بازه دکتری هم می تواند بهصورت کتبی / شفاهی و آزمونهای همیشگی , برگزار و نمره آخری مبتنی بر فعالیتهای ارتفاع ترم و امتحانات برگزار شده , بوسیله معلم اعلام شود .
برگزاری امتحانات تربیت معلم از ۲۱ تیر تا ۸ مرداد
نائب رئیس آموزشی کالج تربیت معلم در گفتگویی که دیروز با خبر نگار مهر داشت , ذکر کرد ۱۱ تیرماه , زمان پایان کلاسهای این دانش کده است و امتحانات هم در مدت ۲۱ تیرماه تا ۸ مردادماه برگزار خواهد شد . همینطور تصمیم بر این است که رای زنی دکتری , شهریور ماه برگزار شود .
واحدی , در رابطه طرز برگزاری امتحانات توضیح بخشید و خاطرنشان کرد : از آنجایی که دانشکدهها از حیث ماهیت با یکدیگر مختلف می باشند و بالطبع امتحانات شان نیز با مدلهای متفاوتی برگزار میگردد , مقرر شد تا در گردهمایی روز سهشنبه با روسای دانشکدهها , طرز برگزاری امتحانات را مورد بررسی قرار داده و در باب آن تصمیم بگیریم .
۳ روش برگزاری آزمون در دانشکده علامه طباطبایی
دانشکده علامه طباطبایی هم قصد داراست امتحانات پایانی پایان ترم را از ۷ تا ۱۸ تیرماه برگزار نماید . این دانش کده ۳ گونه را برای برگزاری امتحانات در لحاظ گرفته است ; روش در آغاز , برگزاری امتحان آخری از روش بخش آزمونساز سامانه فراگیری مجازی دانشکده که با به کارگیری از گونه های سؤالهای چندگزینهای ( تستی ) و تشریحی برای همگی دروس , برگزار میگردد .
روش دوم , امتحان آخرین در منزل ( کتاب گشوده ) است . درین روش , به تشخیص مدرس درس و طرح سؤالهای تشریحی و تحلیلی گشوده جواب , آموختههای دانشجو ها با ارائه سؤالات به آن ها و اخذ پاسخها در مهلت معلوم , معقول میشود . در روش سوم هم امتحان کیفی بر اساس فعالیتهای پژوهشی و کارپوشه , به همراه مستندات , در حیث گرفته شدهاست .
امتحانات دانش کده پیام نوروروشنایی غیرحضوری است
آنطور که مدیر دانش کده پیام نوروروشنایی گفته , آزمونهای پایان نیمسال سرازیر این دانشکده بجهت شیوع بیماری کرونا , غیرحضوری خواهد بود . وی گفته است ازآنجاکه نمیدانیم تا زمان برگزاری امتحانات چه تعداد از استانها در شرایط سپید خواهند بود , امتحانات پایان نیمسال سرازیر به صورت غیرمتمرکز و غیرحضوری با محوریت مرکز ها دانش گاه پیام روشنایی در سراسر میهن و اساتید دروس , برگزار میگردد .
پایان کلاسهای آموزشی در دانش گاه شهید بهشتی ولی روز چهارشنبه ۴ تیرماه و برهه زمانی امتحانات دروس نظری هم از ۷ تا ۲۱ تیر خواهد بود .
آغاز امتحانات دانش کده امیرکبیر از ۷ تیرماه
محمد حسین کریمیان نائب رئیس آموزشی کالج صنعتی امیرکبیر در مذاکره با خبر نگار مهر , زمان پایان کلاسهای دروس نظری را ۶ تیرماه خاطرنشان کرد و خاطر نشان کرد : امتحانات این دانش کده از ۷ تیرماه شروع خواهد شد و در حالتی که ستاد ملی نزاع با کرونا اذن حضور دانشجو ها را صادر نماید , طی ۲ هفته به پایان خواهد رسید . البته در صورتیکه که تاکید شود به صورت نمونه دانشجوها بایستی به صورت محدود در کالج حضور یابند , برگزاری امتحانات در حین ۴ هفته برگزار خواهد شد .
اختصاص دو دوران برای امتحانات دانشجو یان دانش و صنعت
ابوالفضل واحدی , نائب رئیس آموزشی کالج دانش و صنعت هم به خبر نگار مهر اظهار کرد که در صورت صادر شدن جواز از طرف ستاد کرونا , امتحانات درین کالج حضوری خواهد بود .
وی ادامه داد : سازه داریم برنامه امتحانات را مبنی بر روزنگار آموزشی دانش کده و سوای تغییر تحول , اجرا کنیم . برهمین پایه ; امتحانات از ۲۴ خردادماه استارت می گردد . با این تغییرو تحول که به مراد کاهش تعداد دانشجوها در خوابگاهها , ابتدا امتحانات دانشجو یان کارشناسی , از ۲۴ خرداد ماه به زمان دو هفته برگزار می گردد و بعداز یک مسافت ۴ – ۵ روزه , دانشجوها تحصیلات تکمیلی برای امتحانات پایان ترم در دانش کده حضور خواهند یافت .
نائب رئیس آموزشی کالج دانش و صنعت این نکته را نیز بیشتر کرد کهاین تصمیم روز جاری در گردهمایی شورای آموزشی دانشکده , به مشاجره نهاده خواهد شد .
یکم تیرماه ; پایان کلاسهای دانشکده شریف
همینطور براساس روزنگار تازه آموزشی دانشکده صنعتی شریف , پایان کلاسها , یکم تیرماه بوده و امتحانات پایان نیمسال هم از ۷ تا ۲۶ همین ماه ( تیر ) برگزار خواهد شد . در اطلاعیه تازه این کالج توضیحی در رابطه چگونگی و شیوه برگزاری امتحانات , ارائه نشده است .
امتحانات دانشجو یان خوارزمی از ۱۴ تیر آغاز میگردد
آنطور که دانش کده خوارزمی اعلام کرده ; با دقت به موقعیت یگانه ناشی از شیوع کرونا , مورخ پایان نیمسال دوم سال تحصیلی ۹۹ – ۹۸ از ۲۱ خرداد ماه به ۶ تیرماه تغییر و تحول یافت . همینطور زمان نو برگزاری امتحانات هم از ۱۴ تیر تا یکم مرداد ماه ۹۹ خواهد بود .
در اظهاراتی که مسئولان دانشگاهها تا قبل از این داشتند , آن ها برگزاری امتحانات به صورت حضوری را ارجح و مناسبتر میدانند در حالی که در جدیدترین اظهار حیث نائب رئیس آموزشی وزیر علم ها , وی گفته است دانشگاهها بایستی وضعیت را برای حضور دانشجوها در دانشگاهها مهیا نمایند البته چنانچه نتوانند حضور دانش جو منتفی است .